New York is always a good idea

Nu är allt i full gång här och jag har knappt haft en ledig sekund sen skolan började. För er som inte vet så studerar jag på NYFA och går deras program som heter "Acting for film". Det är så fruktansvärt roligt att jag inte ens känner av att dagarna är 10 timmar långa!! Så himlans kul är det. Lärarna är sååå coola och man vill typ hänga med dem hela tiden. Vi får lära oss så mycket och jag hade aldrig trott att jag skulle våga så här mycket. På gymnasiet vågade jag aldrig direkt svara på frågor, prata inför klassen eller ta för mig. Här vågar jag allt det där. Jag vågar svara på frågor även fast jag inte vet om det är rätt svar, jag vågar ta för mig ordentligt och så vågar jag skådespela inför klassen. I veckan till exempel skulle vi alla spela fulla en i taget och övertyga en polis att vi inte var det genom att walk the line. Alltså hahhaha vi hade så kul. Och jag vågade gå all in också utan att det kändes jobbigt. Tror det har mycket med att jag får så mycket bra energi från mina nya vänner här. Så himla underbara människor! Vi lyssnar på varandra och får alla att känna sig delaktiga vilket är helt underbart. Och vi har bara känt varandra i en vecka. Helt fantastiskt! Sånt här behöver jag.
 
Mindre rolig sak är att brandalarmet i byggnaden jag bor i har en tendens att börja tjuta. Det har hänt 4 gånger på bara den här veckan jag varit här. Första gången det hände började jag nästan gråta av panik för jag trodde verkligen att det brann. Så jag börjar packa ner min dator och hörlurar i väskan innan jag tänker på att ta mig ut ur rummet haha?? I alla fall fick vi springa ner på gatan och brandkåren kom susande. Dock ingen brand så efter 10 minuter var det bara att gå igen. Sen hände det igen samma kväll och då kom både NYPD och brandkåren och vi fick stå ute och vänta längre än första gången. Ingen brand den här gången heller. Sen har det hänt två gånger till och då har det varit på kvällen så jag har fått springa ut i pyjamas, så pinsamt haha. Såklart med datorn i handen alla gånger. Det har inte brunnit någon av gångerna vilket såklart är skönt. Mindre skönt att behöva ta trapporna upp igen sen för att hissarna är så fulla haha. Så snubben som försöker att röka inomhus får mer än gärna sluta med det!
 
 (24 grader och sol utanför skolan, en snabb visit till Times Sq för att hitta en bok till vår monologues class och så avslutningsvis moi i skolans väldigt sköna tröja)

Start spreading the news I am leaving today

Jaha och nu befinner jag mig i New York!! Kom fram i fredags kväll och det var så magiskt att åka från flygplatsen och få se the New York skyline när det var mörkt. Jag hittade fram till mitt boende och checkade in. Boendet ligger ju så centralt och i ett bra område så det känns toppen. Finns hur mycket små butiker och andra matställen som helst. Jag har hittat en favoritaffär i närheten där det finns ALLT. Hur bra som helst. Min engelska har redan blivit så mycket bättre?? Kanske är det för att man vågar mer när det inte är någon annan svenne omkring?
 
Jag hade ju dock såklart oturen att jag var tvungen att uppsöka en läkare här då jag har fått astma. Så först be mamma ringa SOS international hemifrån då jag inte kan ringa utomlands för att höra om jag fick gå iväg till läkare här. Det fick jag tack vare en försäkring jag skaffade innan jag åkte hit (tips till alla som ska över hit en längre period, skaffa en bra försäkring). Sen iväg till läkaren och sedan till ett apotek och hämta ut medicinerna. Inget gick direkt smidigt då man inte är amerikansk medborgare men det gick bra och jag hade turen att få den snyggaste läkaren på hela Manhattan. Score.
 
Hela helgen har jag mest tagit det lugnt och gått ut för att utforska området och liksom bott in mig. Nu börjar dock allvaret och mina dagar kommer vara så otroligt intensiva men förhoppningsvis riktigt roliga!
Here we go!
 
 
 

bjornsdottern.blogg.se